Integer, authentiek, duidelijk, spiegelen, speels, humor. Deze woorden omschrijven mij. Mijn naam is Judith van Arendonk, ik ben getrouwd en heb een zoon en dochter. Ik werk als kindercoach en ouderbegeleider in mijn eigen praktijk, Sparkle* Kids.

Toen mijn zoon tegen leerproblemen aanliep en wij daar als ouders niet direct raad mee wisten, ben ik mij meer gaan verdiepen in de ontwikkeling van kinderen en hoe kinderen leren. Ik ontdekte het belang van bewegen voor de ontwikkeling juut neutraalvan kinderen en heb me hier in verdiept, door het volgen van opleidingen over bewegen bij BodyMap en reflexintegratie bij het Svetlana Masgutova Educational Institute®.

Het voedde mijn overtuiging dat ieder kind zijn eigen talenten heeft en ook zijn eigen wijze van leren. Door deze te ontdekken en te laten ervaren door het kind, kan het kind zijn talenten inzetten om tot oplossingen en groei te komen. Bij mijn eigen zoon heb ik ervaren wat dit kan doen voor een kind. Daarom ben ik een opleiding tot kindercoach gaan volgen, om kinderen en hun ouders te begeleiden. Ze een steuntje in de rug te bieden.

Na ruim twintig jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt als juridisch adviseur voor ondernemers, zet ik mijn kennis en ervaring nu in om kinderen en ouders te begeleiden. Mijn analytische blik als jurist zet ik nu in bij Sparkle* Kids om de kern van de hulpvraag bloot te leggen. Mijn kracht ligt in het samen met het kind de vertaalslag van talent naar praktijk te maken en daarmee concrete handvatten te bieden voor oplossingen. Kinderen vanuit hun eigen talent laten groeien is mijn doel.

‘Wat wil je later worden, vroeg juf
Het was in de derde klas
Ik keek haar aan
Ik wist het niet
Ik dacht dat ik als iets was’

Toon Hermans