Goed voor je lichaam

Preventief zorgen voor je gezondheid wordt steeds belangrijker. Welvaartsziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten maken een snelle opmars in de statistieken van doodsoorzaken in Nederland. Gezond eten, je lichaam voeden en bewegen zijn belangrijke onderwerpen. Door bewust te werken aan je gezondheid en de regie in eigen hand te nemen, voorkom je ziekte en voel je je fitter en vitaler.

Goed voor je hoofd

Heb je je fysieke gezondheid goed op de rit, dan nog kun je je futloos voelen of vermoeid als je mentaal niet fit bent. Mentale fitheid volgt door het nemen van voldoende rust en ontspanning. Zorgen dat je op tijd je batterij aanvult, met activiteiten die je energie geven. Je eigen gedachten en wijze van omgaan met uitdagingen, je mindset, zijn minstens zo belangrijk. Zorg dat jij mentaal je balans vindt.

Goed voor jou

Sparkle* Coaching werkt met het integraal Leefstijl & vitaliteitsmodel van MARK Academy. Hierin wordt de hele mens bekeken om de balans op te maken en je vitaliteit te vergroten. Voeding, beweging, mindset, verbinding en proactiviteit. Ze komen allemaal aan bod om jou je beste zelf te laten zijn.

Leefstijl & voedingsanalyse

We onderzoeken je leefstijl en voedingspatroon en kijken waar je nu staat. Er is geen goed of fout. Het is een nulmeting. Op basis van je wensen of lichamelijke klachten kijken we welke aanpassingen gemaakt kunnen worden. Je gaat met 3 concrete tips de deur uit. Na 2 weken hebben we contact om te kijken hoe het gaat en welke resultaten zijn geboekt. Daarna bespreken we hoe je verder gaat.

Vitaliteitscan

Je vitaal voelen, volgt als je in balans bent. Daarbij kijken we naar je fysieke gestel, je mindset, je verbinding met anderen en zingeving. Al deze onderdelen komen voor in het MARK model voor integrale leefstijlcoaching waarmee Sparkle* Coaching werkt. Heb jij de regie over je leven of loop je mee in de film van een ander? Met behulp van de vitaliteitscan. We bekijken waar meer aandacht aan mag worden besteed en welk mogelijkheden jij hebt. Jij bepaalt jouw route en we bespreken welke concrete acties daarvoor nodig zijn. Resultaat, meer balans, rust en ontspanning. Jij regisseert jouw leven.

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling, gaat over ZIJN. Weten wie je bent en wat je wilt. Varen op je eigen compas. In potentie is alles al in je aanwezig, maar laat je het er ook ZIJN? Als alles mogelijk is, hoe ziet jouw leven er dan uit? Hier gaan we naar opzoek. Ik vind het belangrijk dat jij op je eigen kompas vaart. Ik deel mijn kennis en ervaring. Jij bent degene die bepaalt welke stappen je zet. Samen onderzoeken we welke mogelijkheden er zijn en welke eerste stap jij vandaag kunt zetten.